Landscape in_Progress | Pesevska Bojana
23197
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23197,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pesevska Bojana

Title of the work

Скопје што го знам јас

 

Short description of the work

Ова е Скопјето кое јас го знам и сакам. Растејќи помеѓу блоковите на Градски ѕид, ја доживеав убавината на периодот во кој градот беше најавтентичен и најискрен. Нашиот град Скопје сѐ уште крие зачувани ќошиња од тој период, но и гордо покажува голем број на фасади и нејзини детали кои за наша среќа се сѐ уште недопрени.

 

Key words

Мое – Скопје

 

Section

Photo
Category

#Skopje, Beton Brut, Brutalist Heritage, Fragment, Photo, Selected